torstai 31. joulukuuta 2015

Kaikkea hyvää uudelle vuodelleVuoden vaihtuminen on aina ollut tärkeä etappi, sillä siinä yhdistyy lopettaminen ja aloittaminen. Koen kuluneen vuoden itsetutkiskelun paikkana: mikä on onnistunut, mitä olen oppinut, mistä voin olla ylpeä, mitkä asiat ovat inspiroineet minua, mitä olen saanut aikaan, mistä haluan päästää irti. On varsin puhdistavaa aloittaa ikäänkuin uudelta pöydältä uusien ajatusten kera. 

Tämä vuosi on toteutunut laajalla skaalalla laidasta toiseen. Paljon on ollut kaikkea hyvää, mutta aina ei voi voittaa ja on asioita, joita ei rahalla saa. Syvissä vesissä rämpiessä on huomannut, ettei se elämän polku aina ole niin helppoa tallustella, vaan niin kauan kun vierellä näkyy enemmän kuin yhdet jäljet tietää, ettei kulje yksin. Ystävät ovat saaneet ihan eri merkityksen. Jos jotain on opittu niin ainakin pysähtymään ja hiljentymään. 

Menneenä vuonna on noussut yhä voimakkaampana ajatus siitä, että onnellisuus on sijalla numero yksi. Olennaista ei siis ole se mitä on tai mitä omistaa, vaan se, että tekee sitä mitä rakastaa. Tärkeää on olla onnellinen joka päivä arjessa ja se vaatii hyvän mielen tekemistä. Pitää raivata elämäänsä niin, että vähemmän miellyttävät asiat putoilevat pois ja palaset loksahtelevat kohdalleen niin, että aikaa onnellisten asioiden tekemiseen löytyy ihan joka päivä. Ole onnellinen ja uskalla elää. Onnellisuuteen kuuluu myös rohkeus sanoa ei, kun siltä tuntuu.

Viime vuosi on ollut myös jonkinlaista oman kasvamisen aikaa. Huomaan tekeväni yhä enemmän asioita, joilla en hae hyväksyntää muilta ihmisiltä. Uskallan ja haluan olla paljon yksin, viihdyn itseni kanssa ja mietin omaa hyvinvointiani enemmän kuin ennen. Yritän löytää uusia latuja ja opetella uusia juttuja. Jos epäonnistut, yritä eri tavalla uudelleen. En ole valmis, enkä sellaiseksi koskaan tulekaan, mutta kelpaan tällaisena, se riittää.

Elämä on yllätyksellistä suuntaa jos toiseenkin, joten eläminen hetkessä on taito, jota haluan edelleen kehittää. Seuraa sydäntäsi ja tartu tilaisuuksiin. Olen kiitollinen siitä mitä minulla on ja elämäni on suurelta osin sellaista, mitä olen sen halunnut olevan. Tänä vuonna en tee uuden vuoden lupauksia, vaan toivomuksen. Toivon olevani tänäkin vuonna onnellinen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti