sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Onnellinen tekeminenRatsastatko uusien trendien aallonharjalla moderneja käsitöitä tekemällä? Sairastatko neuloosia?Patalappujen tekoa voi tuskin kutsua kovin älylliseksi tai taidollisesti haastavaksi toiminnaksi, mutta rentouttavaksi kylläkin varsinkin kun sen yhdistää sopivaan musiikkiin tai pistää varpaat kohti rätisevää takkaa. Tykkään. On aikamoinen taitolaji osata heittäytyä vapaalle tässä suorittamisen yhteiskunnassa, siihen ilmiselvästi vaaditaan ihan omat keinonsa. Luin viikko takaisin jutun siitä, että pelkkä käsitöiden ajatteleminenkin rentouttaa, joten voi vaan kuvitella mitä se varsinainen tekeminen sitten tekee. Pysähtyminen päivittäin on ihan ehdottoman tärkeää ja käsitöiden lomassa tulee käytyä läpi monia sellaisia asioita, jotka ehkä muuten jäisi käsittelemättä.

On kyllä ilo seurailla ihmisten käsityöbuumia, sillä monet vanhat tekniikat kuten kirjonta, kudonta ja lankojen kehrääminen ovat jälleen muodissa ja ovat saaneet ihan uutta persoonallista twistiä. Siihen kun vielä yhdistetään kestävän kehityksen periaate ja värkkäillään rikkinäisistä vetoketjuista, klipsuista sekä karkkipapereista ollaan jo lähellä täydellisen ideaalia askartelua. Mielenkiintoista muotia ovat myös neulegraffitit, puiden ja kaiteiden sekä polkupyörien ympärille kiedotut kirjavat neuletilkut, joita löytyy vaikkapa Satamapuistosta. Otanpa teille muutaman kuvan jossain kohtaa. Käsityövillitys näkyy myös lisääntyneinä lankakauppoina, nettiputiikkeina ja neulekahviloina, joiden valikoimat ovat välillä aika huikaisevia.

Jos ei oikein tiedä mitä tekisi, kannattaa hakea inspiraatiota perinteisten kanavien lisäksi myös Etsystä. En edes yritä selvittää mitä kaikkea sieltä löytyy ääripäästä toiseen. Valmiita ohjeita on myös tilattavissa vaikka kuinka paljon, jos kotimaiset eivät enää riitä. Tässä myös muutama ideasivu, jos patalappujen teko tuntuu liian tavanomaiselta: Berroco, Twist Collective, Purlbee, Drops Design, Leethalknits.

P.S Huomasittehan anopin kutomat pitsisukat ♥2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkeistä! Itse olen niin laiska, että en juurikaan enään viitsi kutoa kuin sukkia vaan, se on niin helppoa! Kuvassa onkin tutunnäköiset sukat, tuo on malli kun kudon yksivärisiä sukkia!

    VastaaPoista
  2. Voi miten kaunista jälkeä syntymässä! Ikävä kyllä minä en oikein osaa kutoa ja neuloa. Aina välillä olen innostunut ja opetellut asioita, mutta monet aloittamani ovat jääneet kesken. Yhdet villasukat olen kyllä saanut aikaiseksi, olin tyytyväinen. Oikeastaan haluaisin joskus opetella virkkaamaan. Lapsena koulussa inhosin sitä mutta nyt olisi kiva opetella. Haluaisin tehdä koiranpennulleni jonkin nutun ja kenties pehmolelunkin... (ompelukoneella ompelu kyllä sujuu mutta neulominen on haastavampaa...)

    VastaaPoista